Kövess minket Facebookon!

Műszaki tartalom

Falépítés

A külső falak 14 cm-es profilozott panelekből készülnek, kívülről 11 mm-es burkolattal. A falfelület kővel, térkővel vagy szálcementtel is burkolható. A külső falakon a profilok közötti hézagokba kőzetgyapot lapokat helyezünk el hang-, tűz- és hőszigetelés céljából. A fal belső felületére 8 mm vastag cementezett forgácslap és egy vagy két réteg tűzálló gipszkarton kerül.

A gipszkartonlapok hézagainak kitöltését követően a teljes felület gipszvakolatot kap. Hasonlóképpen a külső falakhoz, a belső falak profilozott réseiben is kőzetgyapot- vagy üveggyapotlemezeket helyezünk el hang és hőszigetelés, valamint tűzállóság biztosítása céljából. Mindkét felületet tűzálló gipszkartonnal borítjuk, amelyet fehérre festünk.

Külső bevonat festék ( márka : DYO )

Külső Fal burkolat, Hő- és hangszigetelő anyag ( márka : Tepe Betopan )

Tetőszerkezet

Az íves tetőlemezekből és rácsos tartószerkezetekből ( marka  : Eregli )

 kialakított tetőszerkezetet 11 mm-es OSB lapokkal borítjuk. Ezen a felületen nedvességzáró réteget helyezünk el. Tetőfedéshez horganyzott speciális csavart fém szelemeneken trapéz alakú lapot használunk. ( márka : Starbond Metal )

Tetőtartó rendszer: Speciálisan horganyzott lemezből készült profilokból áll. Az illesztések csavarokkal történnek, hegesztés nélkül. Ereszbevonat: horganyzott PPGI

A hőszigetelő anyagot, ha nincs mennyezet, a tetőpanelek közé helyezzük, ha van, akkor azt a mennyezeti panelek közé fektetve alkalmazzuk.

Mennyezet szerkezet

A mennyezetburkolatként egy vagy két rétegben tűzálló gipszkartont használunk. A gipszkartonlapok illesztési hézagainak kitöltése után a teljes felület gipszvakolat kap, melyet lefestünk.

Ha van emelet, akkor az acélvázas födémeket 18 mm-es BETOPAN lemezek borítják. Az acélgerendák vagy a félemeleti födémtartók BETOPAN lapokkal való borítás után a megrendelő igényének megfelelő parketta vagy szőnyegpadló kerül lerakásra.

Vizes helyiségekben, mint például a fürdőszobák és WC-k, vízszigetelést alkalmazunk a BETOPAN lemezekkel együtt, melyet a végén kerámia burkolólapokkal fedünk le. 

A padlógerendák közötti résekbe üveggyapot teszünk, két padló közötti hang- és tűzszigetelés biztosítása céljából.

Ablakok

Ablakok : 120 / 100 cm. PVC ( márka : Adopen )

Fürdő Ablak : 60 / 40 cm. PVC

4+9+4 mm. dupla üvegezés

Nyílászárók

Minden belső ajtó üveg nélküli amerikai paneles ajtókból készül. ( marka: Teverpan ) Minden külső nyílászáró és párkány PVC (műanyag) alapanyagú, alapkiépítésben fehér színű ( márka : Furkan ), de igény esetén fa mintázatú burkolat is kérhető. A bejárati ajtó több ponton záródó biztonsági acél ajtó.

Miért acélház?

Mivel a könnyített acélszerkezet nem csak ellenálló képességével, rugalmasságával, homogenitásával, hajlékonyságával és könnyűségével, röviden a tartósságával áll ellen a földrengéseknek, nedvességnek, villámnak, tűznek, korróziónak, viharnak és egyéb természeti csapásnak, de szervetlen anyagai miatt teljesen ellenálló a kártékony rovarokkal, rágcsálókkal és gombákkal szemben is, így nem hasonlítható össze más anyagokkal. 

A galvanizálási eljáráson átesett acélelemek még a legpárásabb helyeken sem rozsdásodnak, évtizedekig megőrzik ellenálló képességüket. Míg más szerkezeteknél nagyon magas a villám veszély, addig az acélszerkezeteknél, építési technológiájából adódóan a villámcsapás kockázat lényegében nulla. A megfelelő technikával megmunkált acél elemeket kívülről és belülről kompozit anyagokkal vonjuk be, így megszűnik az a veszély, amelyet egy esetleges tűz a hordozórendszerre gyakorolna. Általánosan elfogadott tény, hogy az acélszerkezetek több, mint száz évig ellenállnak a korróziónak.

Küldj nekünk üzenetet!